Innan du börjar bör du uppdatera Gmail-appen till den senaste versionen.

Öppna Google Play Store-appen på telefonen eller surfplattan.

Skriv "Gmail" i sökfältet och välj sedan Uppdatera.

Öppna Gmail-appen.

Tryck på Meny ikonen i det övre vänstra hörnet > inställningar > lägga till konto > Exchange och Microsoft 365.

Ange din fullständiga e-postadress och tryck på Nästa.

Ange ditt lösenord och tryck på Nästa.

Följ de uppmaningar som du kan få för säkerhets-eller enhets behörigheter, synkroniseringsinställningar och mycket mer.

Om du har ett arbets-eller skol konto i Microsoft 365 kan du även uppmanas att bekräfta fjärr administration och godkänna ytterligare säkerhets åtgärder. I det här fallet väljer du OK eller Aktivera.

Gå till den inkorg du just har konfigurerat. Om du ser ett e-postmeddelande där det står att en åtgärd krävs för att synkronisera e-post öppnar du det och trycker på Använd en annan e-postapp.

Om du inte ser det här meddelandet och e-postmeddelanden synkroniseras kan du hoppa över det här steget.