Microsoft Fjärrskrivbord, även känt som Remote Desktop, är en teknik som möjliggör fjärrstyrning av en dator via en nätverksanslutning. Denna teknik används ofta för att tillhandahålla fjärrsupport, möjliggöra åtkomst till arbetsstationer från distans och för att underlätta arbete hemifrån.

Just nu kör vi en kampanj på fjärrskrivbord. För endast 495 SEK ex moms per användare och månad får ni en användare med Office och ett Hosted Exchange konto under hela avtalstiden. Det ingår även gemensam lagringsyta för era gemensamma filer och självklart ingår full backup.

Det är inga start- eller installationskostnader för tjänsten fjärrskrivbord och tjänsten inleds med en 30-dagars kostnadsfri utvärderingsperiod. Ni kan säga upp tjänsten utan någon kostnad inom de första 30 dagarna.

Kontakta oss för vidare information eller om ni vill provköra tjänsten.

Microsoft Fjärrskrivbord är en integrerad funktion i Windows-operativsystem som möjliggör fjärråtkomst till en annan dator. Denna funktion är särskilt användbar för IT-avdelningar som behöver administrera flera datorer från en central plats. Användare kan ansluta till en fjärrdator med hjälp av Fjärrskrivbords-appen som finns tillgänglig för Windows, macOS, iOS, Android och Linux. Detta gör att du kan använda fjärrskrivbord på din Mac, iPad, telefon eller tablet, vilket ger stor flexibilitet och åtkomst från en mängd olika enheter.

Anslutningen sker över RDP-protokollet (Remote Desktop Protocol) som tillhandahåller en säker anslutning mellan klienten och servern. När anslutningen är etablerad kan användaren se fjärrdatorns skrivbord som om de satt framför den. En av de senaste förbättringarna innebär att man inte längre behöver använda en VPN-tunnel för att ansluta säkert till fjärrdatorn.

Fjärrskrivbord tillåter användaren att köra applikationer, hantera filer och utföra andra uppgifter på fjärrdatorn. Funktionen är särskilt användbar för distansarbete, där anställda kan få tillgång till sina arbetsstationer hemifrån. IT-tekniker använder ofta fjärrskrivbord för att ge teknisk support utan att behöva vara fysiskt närvarande vid datorn.

Microsoft Fjärrskrivbord erbjuder också åtkomst via ett HTML5-gränssnitt, vilket innebär att du kan använda valfri webbläsare för att få åtkomst till din fjärrdator. Detta gör det ännu enklare att ansluta från vilken enhet som helst utan att behöva installera någon särskild programvara.

Fjärrskrivbord, Fjarrskrivbord, HTML 5 interface

Fjärrskrivbord kan konfigureras för att tillåta flera samtidiga sessioner på en server, vilket är vanligt i företagsmiljöer. Användare kan anpassa sina fjärrsessioner med olika skärminställningar, upplösningar och lokala resurser som skrivare och hårddiskar. Med Remote Desktop Work Resources kan applikationerna integreras direkt i startmenyn på din lokala dator, vilket gör det enkelt att köra fjärrapplikationer som om de vore installerade lokalt.

Det finns också möjlighet att överföra filer mellan den lokala datorn och fjärrdatorn under en fjärrsession. Microsoft Fjärrskrivbord stöder även ljud- och videoströmmar, vilket gör det möjligt att spela upp multimedia på fjärrdatorn. För att optimera prestanda kan användare justera bandbreddsanvändningen och aktivera eller inaktivera visuella effekter.

Med hjälp av kommandon och genvägar kan användare snabbt navigera och utföra uppgifter på fjärrdatorn. Administratörer kan använda gruppolicyer för att styra och hantera fjärrskrivbordskonfigurationer på ett företagsnätverk. Säkerhet är en kritisk aspekt, och det är viktigt att hålla fjärrskrivbordstjänsten uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Fjärrskrivbord kan användas tillsammans med andra Microsoft-tjänster som Active Directory för integrerad autentisering och åtkomsthantering. Användare kan spara anslutningsinställningar för att snabbt kunna ansluta till sina fjärrdatorer i framtiden. Det finns olika tredjepartsverktyg och tillägg som kan förbättra och utöka funktionaliteten hos Microsoft Fjärrskrivbord.

Trots dess fördelar är det viktigt att vara medveten om potentiella säkerhetsrisker och implementera bästa praxis för att skydda fjärråtkomstmiljön. Regelbundna säkerhetsgranskningar och utbildning av användare är viktiga för att säkerställa en säker användning av fjärrskrivbordstjänster. Microsoft Fjärrskrivbord har utvecklats över åren för att inkludera avancerade funktioner och förbättrad användarupplevelse.

För företag som behöver köra affärssystem och ERP-system utan att ha dem installerade lokalt erbjuder Microsoft Fjärrskrivbord en utmärkt lösning. Du kan köra applikationer som Visma SPCS Administration, Visma Lön, Visma Tid, Visma Byråstöd, Visma Bokslut, Visma Compact, Visma Skatt Proffs, Björn Lunden (Blinfo), Hogia, Wolters Kluwer, Pyramid (Unikum), Wikells Sektionsdata, BYGGsamordnaren och Bluebeam Revu direkt via fjärrskrivbordet. Detta innebär att alla dessa viktiga verktyg kan användas från vilken enhet som helst, utan att behöva installeras lokalt på din dator.

Fjärrskrivbord kan vara ett kraftfullt verktyg för att förbättra produktiviteten och effektiviteten i en organisation. Genom att möjliggöra åtkomst till arbetsstationer från vilken plats som helst kan fjärrskrivbord hjälpa till att överbrygga geografiska avstånd.

Användning av fjärrskrivbord minskar behovet av fysisk närvaro, vilket kan leda till kostnadsbesparingar för företag. Det är även ett värdefullt verktyg för undervisning och utbildning, där lärare kan demonstrera programvara och ge fjärrsupport till studenter. Fjärrskrivbord möjliggör även att specialiserad programvara och resurser kan nås från olika enheter utan att behöva installeras lokalt.

Funktionen är kompatibel med olika nätverksmiljöer och kan anpassas efter specifika organisationsbehov. Användare kan enkelt växla mellan flera fjärrsessioner, vilket gör det lättare att hantera flera projekt samtidigt. För att upprätthålla hög säkerhet är det rekommenderat att använda starka lösenord och regelbundet ändra dem.

Microsoft Fjärrskrivbord erbjuder en flexibel och skalbar lösning för fjärråtkomst, vilket gör det till ett populärt val för både små och stora företag. Med regelbundna uppdateringar och förbättringar fortsätter Microsoft att utveckla fjärrskrivbordstjänsten för att möta moderna krav. Användargränssnittet har gjorts intuitivt och lättanvänt, vilket minskar inlärningskurvan för nya användare.

Fjärrskrivbord är en del av en bredare svit av verktyg och tjänster från Microsoft som syftar till att förbättra samarbete och produktivitet. Det kan integreras med andra fjärrstyrningstekniker för att skapa en omfattande och effektiv fjärrhanteringslösning. Användare kan dra nytta av Microsofts support och dokumentation för att lösa eventuella problem som uppstår med fjärrskrivbord.

Funktionen är också användbar för att utföra fjärrunderhåll och uppdateringar av programvara på datorer inom ett nätverk. Fjärrskrivbord kan bidra till att minska driftstopp och öka tillgängligheten av IT-resurser i en organisation. För att komma igång med Microsoft Fjärrskrivbord behöver användare ladda ner och installera klientapplikationen om den inte redan är förinstallerad.

Fjärrskrivbord stöder även multi-monitor inställningar, vilket gör det möjligt att använda flera skärmar under en fjärrsession.

Det finns olika inställningar och konfigurationsalternativ som kan justeras för att optimera fjärrskrivbordsupplevelsen. Användare kan också ställa in kortkommandon och genvägar för att snabbt navigera och utföra vanliga uppgifter på fjärrdatorn. Funktionen erbjuder också stöd för fjärrutskrifter, vilket gör det möjligt att skriva ut dokument från fjärrdatorn till en lokal skrivare.

Genom att använda fjärrskrivbord kan företag säkerställa att deras anställda har tillgång till nödvändiga resurser oavsett var de befinner sig. Det kan också användas för att fjärrhantera servrar och andra kritiska infrastrukturer i en IT-miljö. Genom att möjliggöra fjärråtkomst kan företag också förbättra sin beredskap för katastrofer och kontinuitetsplanering. Användning av fjärrskrivbord kan också bidra till att minska koldioxidutsläpp genom att minska behovet av resor och fysisk närvaro på arbetsplatsen.

För att utvärdera tjänsten fjärrskrivbord eller fjärrskrivbord MAC kan du prova den kostnadsfritt i 30 dagar. Mer information finns på GNS hemsida.